Over Psycholoog 038

Zwolle

‘One day, in retrospect, the years of struggle will strike you as the most beautiful’

~ Sigmund Freud

Marlies Vermaat

Wie is Psycholoog 038?

Psycholoog 038 is een vrijgevestigde praktijk voor coaching, counseling en therapie in Zwolle. Kleinschalig met een no-nonsense cultuur. Geen maandenlange wachttijden maar direct een afspraak en snel aan de slag. Je hebt geen verwijzing nodig van je huisarts om je aan te melden. De praktijk ligt niet in het centrum van Zwolle maar is gemakkelijk te bereiken met de auto of fiets. Parkeren is gratis en kan voor de deur. 


En het gezicht achter Psycholoog 038 ben ik... Marlies Vermaat. 

Het werken met mensen vind ik inspirerend, ik vind het inspirerend om een inkijkje te mogen krijgen in het persoonlijke leven van de ander en te horen wat de ander motiveert om dingen te doen (of juist niet te doen). Het is altijd weer bijzonder om het proces van verandering te mogen begeleiden en vind het ontzettend gaaf wanneer mensen ervaren dat ze zelf weer verder kunnen. 

Naast mijn werkzaamheden in mijn praktijk ben ik betrokken bij de Nederlandse Academie in Amsterdam als supervisor voor studenten die hun opleiding daar volgen. Omdat ik zelf mijn studie aan de Nederlandse Academie heb gedaan weet ik wat studenten zoal tegenkomen tijdens hun studie en waar ze tegenaan kunnen lopen en in het werken met cliënten. Ook hier vind ik het mooi om het veranderingsproces bij de studenten te zien. Van onzekere starter naar een bekwame professional, ieder op zijn manier. 


Werkwijze 

Eerste contact

Als je hulp wilt van Psycholoog 038 kun je telefonisch contact opnemen, het contactformulier invullen of een email sturen.
We maken een afspraak voor het intakegesprek.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek maken we kennis met elkaar en worden jouw klachten en hulpvraag besproken. Er worden vragen gesteld over de klachten die je hebt maar ook hoe je leven er verder uitziet. Zo krijg ik een beeld van wat er speelt en hoe ik je het beste kan helpen. Meestal is één intakegesprek voldoende om daarna aan de slag te gaan.

Behandeling

Hoe de behandeling er precies uit gaat zien is afhankelijk van de problemen die jij ervaart en de doelen die je wilt bereiken. In de sessies maak ik gebruik van verschillende (gespreks)technieken en methodes. De sessie kan coachende, adviserende en therapeutische elementen bevatten.

Elk traject wordt volledig op maat aangeboden, passend bij jouw vraag en jouw doel. 

Behandeling bij Psycholoog 038

Laagdrempelig

Snel hulp

Kortdurend

Eigen regie