Over Psycholoog 038

Zwolle

Psycholoog 038

Psycholoog 038 

Psycholoog 038 is een vrijgevestigde eerstelijns psychologenpraktijk in Zwolle. 

Wij zijn een kleinschalige praktijk met een no-nonsense cultuur. Geen maandenlange wachttijden, direct een afspraak en snel aan de slag. Je hebt geen verwijzing nodig van je huisarts om je aan te melden.

Je kunt terecht voor enkelvoudige problematiek. Wij bieden coaching en behandeling bij uiteenlopende klachten. De praktijk ligt niet in het centrum van Zwolle maar is gemakkelijk te bereiken met de auto of fiets. Parkeren is gratis en kan bij ons voor de deur.

Dit vinden wij belangrijk

Laagdrempelig

Snel hulp

Effectieve hulp

Eigen regie

Werkwijze 

Eerste contact

Als je hulp wilt van Psycholoog 038 kun je telefonisch contact opnemen of het contactformulier invullen of een email sturen. We bellen je dan zo snel mogelijk terug. In het eerste telefonische gesprek vertel je wat je klachten zijn en hoe lang je dit al hebt. Het wordt al snel duidelijk of we je kunnen helpen.


Intakegesprek

Telefonisch maken we een afspraak voor een intakegesprek. TIjdens het intakegesprek maken we kennis met elkaar en worden jouw klachten en hulpvraag besproken. Er worden vragen gesteld over de klachten die je hebt maar ook hoe je leven er uitziet en hoe die er vroeger uitzag. Zo krijgen we een duidelijk beeld van wat er speelt en hoe we je het beste kunnen helpen. Meestal is één intakegesprek voldoende, soms zijn er twee gesprekken voor nodig. Op basis van de intake maken stellen we doelen en maken we een plan.


Behandeling

Na het intakegesprek kan de behandeling van start gaan. Hoe de behandeling er precies uit gaat zien is afhankelijk van de problemen die jij ervaart en de doelen die je hebt. In de behandelingsgesprekken wordt gebruik gemaakt van verschillende gesprekstechnieken en behandelmethodes. Soms krijg je opdrachten mee naar huis of wordt er gebruik gemaakt van 'blended' behandelen. Dit houdt in dat je toegang krijgt tot een online programma die ingezet wordt naast de gesprekken. 

‘One day, in retrospect, the years of struggle will strike you as the most beautiful’

~ Sigmund Freud

arrow_drop_up arrow_drop_down