Veelgestelde vragen

Over behandeling bij Psycholoog 038 Zwolle

                                       

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik me aanmelden?

Je kunt je op verschillende manieren aanmelden om een intakegesprek te plannen. Bel ons op 038 - 202 20 74 of stuur een mail naar info@praktijk038.nl. Je kunt ook het contactformulier invullen. Vermeld in het contactformulier of de email je naam en om welke klachten het gaat. Vermeld ook je contactgegevens zodat we je terug kunnen bellen of mailen.

Heb ik een verwijzing nodig van mijn huisarts?

Nee, je hebt bij ons geen verwijzing nodig om behandeling te krijgen. Je kunt direct contact opnemen om een afspraak in te plannen.

Hoe lang duurt een sessie?

De behandeling duurt zo'n 45 minuten per sessie.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van je klachten en hoe lang je deze klachten al hebt. Meestal zijn 5 tot 8 gesprekken voldoende.

Moet ik een vergeten of afgezegde behandeling betalen?

Het kan natuurlijk gebeuren dat er iets tussenkomt of dat je de afspraak vergeten bent. Laat het alsjeblieft zo snel mogelijk weten dat je de afspraak wilt verzetten. Hierdoor kan er nog iemand anders ingepland worden. Annulering binnen 24 uur voor de behandeling wordt in rekening gebracht.

Is er een wachtlijst?

Bij psychische klachten is het belangrijk om zo snel mogelijk geholpen te worden omdat klachten mogelijk verergeren als je ermee rond blijft lopen. Daarom vinden wij het belangrijk om je op zeer korte termijn te helpen. Meestal is het mogelijk om binnen een tot twee weken een intakegesprek te plannen en op korte termijn te starten met de behandeling.

Worden de kosten van de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

De behandeling bij Psycholoog 038 in Zwolle worden niet vergoed door zorgverzekeraars. Psycholoog 038 heeft hiervoor gekozen om volledig vrij te zijn in werkwijze en behandelduur. Hierdoor hoeven we de behandeling nog niet af te sluiten als jij nog behoefte hebt aan gesprekken.

Wat zijn de voordelen van niet vergoede zorg?

Je hebt geen verwijzing nodig van je huisarts. Er wordt geen aantekening of rapportage in het systeem gemaakt dat jij behandeling hebt gehad van een psycholoog. Sommige mensen vinden dat een prettig idee en bij sommige beroepsgroepen is dat handig. Je hebt meer inspraak in je eigen behandeling, je bepaalt of en hoe lang je behandeling nodig denkt te hebben. Je kunt op korte termijn starten met behandeling en hoeft niet maanden lang te wachten zoals bij andere GGZ instellingen.